top of page

Over ons

W.V.V.K. vzw werd opgericht in 2004 als onafhankelijke vereniging door en voor kinesitherapeuten.

 

Zij is de vereniging die de practicus wil ondersteunen in de uitoefening van zijn beroep, rekening houdend met wetenschappelijk onderbouwde standpunten in de meest brede betekenis.

 

VISIE EN DOELSTELLINGEN

W.V.V.K. stelt zich tot doel bij te dragen tot de wetenschappelijke onderbouwing van de kinesitherapie.

Vanuit dit perspectief fungeert W.V.V.K. als een aanspreekpunt, een supplementair doorgeefluik en een faciliterend medium voor de verspreiding en implementatie van actuele wetenschappelijke kennis in het werkveld van de kinesitherapie.

Die vlottere doorstroming helpt zij organiseren en dynamiseren o.a. in overleg en met de medewerking van de universiteiten en officiële organen, verenigingen en organisaties met een gelijkaardig doel, met respect voor de huidige wetenschappelijke inzichten en maatstaven.

Centraal staat dat W.V.V.K. elke kinesitherapeut wil bereiken, o.a. door het ter beschikking stellen van experten voor peer reviews binnen LOKK's.

Voor en vanuit dit werkveld informeert W.V.V.K. 'bottom up' de wetenschappelijke wereld en relevante instanties of organen over hoe de basis omgaat met bepaalde vragen of problemen van therapeutische, organisatorische of administratieve aard.

W.V.V.K. streeft naar een goede verstandhouding en samenwerking met de universiteiten en opleidingen. Zij heeft dan ook de uitgesproken wens deze te mogen betrekken in de ontwikkeling van haar toekomstige projecten.

 

W.V.V.K. werkt samen met Pro-Q-Kine vzw die de kwaliteitsbevordering voor kinesitherapeuten in België organiseert in opdracht van het RIZIV.

 

W.V.V.K. kiest voor Axxon, de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, als partner.

bottom of page