top of page

za 01 dec

|

Imperiastraat 16a

Motivational interviewing: bereik meer met je patiënten!

Regelmatig komt het voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de kinesitherapeut. De patiënt begrijpt de aanpak en de risico’s, maar maakt toch de keuze voor “ongezond” gedrag. Motivational interviewing kan je verder helpen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Motivational interviewing: bereik meer met je patiënten!
Motivational interviewing: bereik meer met je patiënten!

Tijd en locatie

01 dec 2018, 09:00 – 17:30

Imperiastraat 16a, Imperiastraat 16a, 1930 Zaventem, België

Over het evenement

Waarom motivational interviewing?

Regelmatig komt het voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de kinesitherapeut. De patiënt begrijpt de aanpak en de risico’s, maar maakt toch de keuze voor “ongezond” gedrag. Motivational Interviewing geeft u als kinesitherapeut inzicht en gesprekstechnieken om meer te bereiken met uw patiënten.

Motivational Interviewing is een effectieve en wetenschappelijke onderbouwde methode om gedragsverandering bij patiënten te faciliteren. Door de intrinsieke motivatie van de patiënt te vergroten, worden goede resultaten geboekt. Zo blijkt onder andere dat patiënten meer tevreden zijn over hun kinesitherapeut, meer aan lichaamsbeweging doen en meer vervolgafspraken maken.

Motivational Interviewing

Mensen nemen zich vaak voor om te veranderen maar dikwijls blijkt dat ze onvoldoende motivatie hebben om het ook echt te gaan doen of om het vol te houden.

Is gedragsverandering te sturen?

Motivatie voor gedragsverandering blijkt tamelijk kneedbaar. De manier waarop kinesitherapeut bijvoorbeeld met een patiënt over zijn of haar gezondheid praten, kan een diepgaande invloed hebben op persoonlijke motivatie voor gedragsverandering.

Inhoud workshop

• U leert wat motivatie is en hoe u hiermee gedragsverandering tot stand brengt

• U maakt kennis met de basisprincipes van MI

• U leert wat ambivalentie is, wat dit betekent voor uw gesprekken en hoe u hier effectief mee kunt omgaan

• U leert de belangrijkste dingen die u moet weten om uw patiënten te motiveren.

• U leert openingen voor verandering te creëren.

Doelstelling

Na afloop van deze training bent u in staat om effectief te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin uw patiënten zich kunnen bevinden. U laat zich niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: u boekt meer resultaten in minder tijd.

Tijdens deze resultaatgerichte training is er volop ruimte om voorbeelden en casussen uit uw eigen praktijk in te brengen.

Spreker: Dhr. Stijn van Merendonk

Duur van de activiteit: 7,5u

Prijs: €250, lunch inbegrepen

Accreditatie voor kinesitherapeuten: 15NE

Deel dit evenement

bottom of page