top of page

do 19 nov

|

Imperiastraat 16

AFGELAST: de behandeling van heup- en knieartrose

AFGELAST ! Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van je eigen actieve bijdrage aan de lessen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
AFGELAST: de behandeling van heup- en knieartrose
AFGELAST: de behandeling van heup- en knieartrose

Tijd en locatie

19 nov 2020, 13:00 – 19:00

Imperiastraat 16, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem, België

Over het evenement

De richtlijn Artrose heup-knie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is een leidraad voor de algemeen kinesitherapeut bij de behandeling van mensen met artrose van de heup en/of knie, inclusief de pre- en postoperatieve fase rondom een gewrichtsvervangende operatie.

Deze richtlijn is contextueel aangepast voor disseminatie en implementatie in België en was een onderdeel van een disseminatieproject door ebpracticenet, terug te vinden in publicaties, peer reviews Pro-Q-Kine en een e-learningprogramma (zie aansluitend de referenties).

Een meer praktische opleiding maakt deel uit van dit project.

Doelstelling:

Na afloop van deze cursus beschik je over specifieke kennis op het gebied van artrose en kan je de KNGF-richtlijn Artrose heup-knie adequaat toepassen. Je maakt een verdiepingsslag in je klinisch redeneren en therapeutische behandeling bij heup- en knieartrose door het uitdiepen van vele relevante factoren. Hierbij ben je kritisch op de beschikbare literatuur en op je eigen handelen.

De cursus is gericht op je praktijk waardoor je de mogelijkheden op het gebied van communicatie, educatie en oefentherapie bij beweegprogramma’s maximaal leert benutten. Je neemt deel aan groepswerken waarin twee ervaren docenten je voorzien van talloze praktische voorbeelden en handvatten. Daarnaast maken de docenten gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies.

Aan de deelnemers van deze cursus wordt gevraagd om de e-learning, uitgewerkt voor dit project, vooraf te volgen via volgende link: https://braintop.be/nl/cursus/niet-medicinale-conservatieve-aanpak-van-knieartrose-en-coxarthrose/191

Deze e-learning is eveneens geaccrediteerd voor kinesitherapeuten: 2 NE.

Docenten:

Dieter Van Assche

Senior physical therapist & Assistant professor Division of Rheumatology University Hospitals Leuven & Department of Rehabilitation Sciences KU Leuven

David Vandeput

Kinesitherapeut & Manueel Therapeut, MSc

EBPracticenet Redactie voor Kinesitherapie

Senior Lecturer voor het McKenzie Institute International

Wetenschappelijke medewerker KULeuven

Prijs: €160

U kan voor deze cursus gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Accreditatie voor kinesitherapeuten: 8 NE

De afstandsregels en andere COVID-maatregelen worden in acht genomen.

Deel dit evenement

bottom of page