top of page

do 23 jun

|

Nazareth

23-06-2022: De behandeling van knie- en heupartrose

Praktijkgerichte cursus om de mogelijkheden op het gebied van communicatie, educatie en oefentherapie bij beweegprogramma’s maximaal te benutten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
23-06-2022: De behandeling van knie- en heupartrose
23-06-2022: De behandeling van knie- en heupartrose

Tijd en locatie

23 jun 2022, 09:00 – 17:00

Nazareth, Autosnelweg E-17 Gent, 9810 Nazareth, België

Over het evenement

De richtlijn Artrose heup-knie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is een leidraad voor de algemene kinesitherapeut bij de behandeling van mensen met artrose van de heup en/of knie, inclusief de pre- en postoperatieve fase rondom een gewrichtsvervangende operatie.

Doelstelling:

Na afloop van deze cursus beschik je over specifieke kennis op het gebied van artrose en kun je de KNGF-richtlijn Artrose heup-knie adequaat toepassen. Je maakt een verdiepingsslag in je klinisch redeneren en therapeutische behandeling bij heup- en knieartrose door het uitdiepen van vele relevante factoren. Hierbij ben je kritisch op de beschikbare literatuur en op je eigen handelen.

De cursus is gericht op je praktijk waardoor je de mogelijkheden op het gebied van communicatie, educatie en oefentherapie bij beweegprogramma’s maximaal leert benutten.

Je neemt deel aan groepswerken waarin twee ervaren docenten je voorzien van talloze praktische voorbeelden en handvatten. Daarnaast maken de docenten gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies.

Aan de deelnemers van deze cursus wordt gevraagd om de e-learning, uitgewerkt voor dit project, vooraf te volgen via volgende link: https://braintop.be/nl/cursus/niet-medicinale-conservatieve-aanpak-van-knieartrose-en-coxarthrose/191

Deze e-learning is eveneens geaccrediteerd voor kinesitherapeuten: 2 NE.

Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van je eigen actieve bijdrage aan de lessen.

Lesgevers: 

Prof. Dieter Van Assche Senior physical therapist & Assistant professor Division of Rheumatology University Hospitals Leuven & Department of Rehabilitation Sciences KU Leuven David Vandeput Kinesitherapeut & Manueel Therapeut, MSc EBPracticenet Redactie voor Kinesitherapie Senior Lecturer voor het McKenzie Institute International Wetenschappelijke medewerker KULeuven

Accreditatie kinesitherapeuten: 13 NE

Inschrijving: via www.wvvk.be (onderaan homepage)

Prijs:  €250

Sylabus, koffiepauze en lunch zijn inbegrepen.

U kan voor deze cursus gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Deel dit evenement

bottom of page