top of page

za 16 okt

|

Gent

16-10-2021 Basiscursus behandeling van Claudicatio Intermittens

De basis voor een efficiënte behandeling van patiënten met etalagebenen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
16-10-2021 Basiscursus behandeling van Claudicatio Intermittens
16-10-2021 Basiscursus behandeling van Claudicatio Intermittens

Tijd en locatie

16 okt 2021, 09:00 – 17:00

Gent, Akkerhage 10, 9000 Gent, België

Over het evenement

Een nieuw project, gefinancierd door het RIZIV, om de behandeling van patiënten met Claudicatio Intermittens te implementeren, gaat in 2022 van start. 

Dit initiatief komt na een vorig pilootproject Claudicatiocare.be (2019-2021).

Om het nieuwe project te doen slagen hebben we nood aan meer opgeleide kinesitherapeuten.

De basis voor een efficiënte behandeling vraagt een opfrissing en verbreding van de competenties van kinesitherapeuten die zich willen richten tot deze patiëntengroep.

Na deze cursus, geaccrediteerd door Pro-Q-Kine met 12 NE, heb je:

Na het volgen van deze cursus heb je volgende kennis en competenties:

  • Je kent de (fysio)pathologie en therapie (naast oefentherapie) van claudicatio intermittens;
  • Je begrijpt de invloed van symptomatisch perifeer vaatlijden en de therapie (inclusief oefentherapie) op basis van het verhaal van een patiënt;
  • Je kent de richtlijn ‘symptomatisch perifeer vaatlijden’ opgesteld door KNGF en beheerst de praktijk voor de kinesitherapeut (testing en therapie) https://www.fysionet-evidencebased.nl/index.php/richtlijnen/richtlijnen/symptomatisch-perifeer-arterieel-vaatlijden
  • Je leert  - vertrekkende van casuïstiek - de therapie aan te passen aan belangrijke co-morboditeiten zals chronisch long- en hartlijden, diabetes, musculo-skeletale problemen;
  • Je begrijpt de invloed levensstijl op de problematiek van ‘symptomatisch perifeer vaatlijden’ en de mogelijkheden die de kinesitherapeut heeft om die te beïnvloeden (o.a. door motivational interviewing);
  • Je hebt kennis van het opzet van het implementatieproject claudicatiocare.be en de applicatie die toelaat om een patiëntendossier te beheren.

Collega’s, grijp de kans om in te tekenen op deze eerste nieuwe opleiding.

De opleiding vindt plaats in het spiksplinternieuwe Hotel Gent (naast de Ghelamco arena) Deze 4-sterrenlocatie biedt alle faciliteiten om opleiding te geven in een aangepast kader met een hoogstaande catering.

Om je deelname aan de basiscursus ‘ Perifeer Arterieel Vaatlijden’ te bevestigen, verzoeken wij je in te schrijven via de website van W.V.V.K, via www.wvvk.be (onderaan op de homepage) en het cursusbedrag van 250€ over te schrijven op rekening: BE98 9795 5075-5493 op naam van W.V.V.K. vzw voor 3 oktober 2021.

De opleiding valt onder het KMO-portfeuille, waardoor een groot deel van het inschrijvingsgeld kan gerecupereerd worden.

Wij raden therapeuten aan om hun competenties bij het coachen van patiënten met PAV te vergroten door een cursus ‘motivational interviewing’, die later aangeboden wordt, te volgen.

We kijken ernaar uit om je op 16 oktober te ontmoeten.

Lesgevers

Prof dr. C. Randon - Vaatspecialist UZ Gent Fons De Schutter - Kinesitherapeut (ClaudicatioCare.be) Bruno Zwaenepoel - Kinesitherapeut (ClaudicatioCare.be)

Prijs: €250, syllabus, koffiepauzes en lunch inbegrepen. Betalen via KMO-portefeuille is mogelijk.

Accreditatie kinesitherapeuten: 12 NE.

Deel dit evenement

bottom of page